Recenze na Equa skleněnou lahev Urban Jungle - Monstera

 „Pijte vodu, pijte pitnou vodu … a nepijte rum.“ Pojďme si zhodnotit skleněnou láhev na vodu, do které v případě nutnosti můžete nalít i ten rum.

·       Co se stane s PET lahví od koupené vody? Zmizí? Kam?

Nejen moře jsou plná plastu (plave ho zde až čtvrt milionu tun) a situace se neustále zhoršuje. Víte, jak dlouho se rozkládá jedna jediná plastová flaška? Až 450 let. Pomozme eliminovat zátěž, kterou svým konzumním stylem životem planetě (přírodě, zvířatům a v konečném důsledku i sami sobě) způsobujeme.

·       Tahle změna je jednoduchá

Cesta k minimalismu, Zero Waste a podobným stylům života je dlouhá a občas i trnitá. Pár základních (ne)zbytností zvládne zakomponovat do svého dne každý i bez většího úsilí. Jednoduché je např. pořízení a následné nošení si vlastní lahve na vodu. PET lahve nezatěžují jen planetu, ale také naši peněženku.

·       Recenze

Láhev jsem několikrát omylem nosila v kabelce hrdlem dolů a neprotekla, což chválím. Oceňuji kvalitně odvedenou ergonomii. Láhev se skvěle drží, nevyklouzává a skvěle se z ní pije. Bez jediného škrábance přežila myčku (ozkoušeno). V neposlední řadě má nádherný design a zpracování.

Oproti plastu se víc pronese (váha: 380 g). Pokud na ni dáte pozor a nepustíte ji z výšky (nevyzkoušeno), vydrží déle ve skvělém stavu a voda chutná lépe. Lahev jsem nosila v kabelce, zacházela jsem s ní bez zvláštní opatrnosti a láhev je stále ve skvělém, stejném stavu. Flaška je z borosilikátového skla. Je nejen o dost lehčí než normální sklo (což mě dost pozitivně překvapilo), ale také odolnější.

Negativa: těžší než plast a podobné materiály, možnost rozbití při velkém nárazu, recyklovatelné pouze výrobcem

Pozitiva: skvěle se z ní pije, krásná na pohled, odolnost a lehkost oproti normálnímu sklu, šetrné k přírodě, chuť vody, výroba v České republice

Více informací se dozvíte na stránkách Econea. Proklikněte se na přímý odkaz k ekologické láhvi.





Komentáře

  1. Nejen, že má skvělé využití, ale i nádherně vypadá! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já už mám doma flašek kupu, takže nemohu soudit přímo tuto, ale rozhodně skvěle vypadá! :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  3. Hey dear! I loved your post and already followed you! I want invite you to visit and follow my blog if you want <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky