3 základní a jednoduchá pravidla pro zdravé hubnutí

S blížícím se létem se spousta z nás snaží dosáhnout dokonalé postavy, aby mohli zazářit u vody. Spousta známých vyhoupla v těchto dnech své úsilí na maximum. Jsou v začarovaném kruhu. Chvíli se snaží zhubnout a obléknout své o velikost (či dvě) menší kraťasy. Delší část roku na své tělo (a zdraví) nemyslí, protože nastavená přísná dieta (a přísná pravidla) je časem vyčerpá.



Každý jsme jiný. Každý máme své limity jinde. Neberme výživové rady doslovně a přizpůsobme si je sobě, svým potřebám, svému tělu.

Pro většinu z nás není výhodné se měsíc (dva, tři) přemáhat a jíst pořád dokola ta stejná dietní jídla (často založené na brokolici, či ananasu). Moje známá, před lety držela několik dní dietu založenou na ananasu. Jídlo si příliš neužívala. Zhubla, ale z dlouhodobého hlediska tato dieta neměla žádný pozitivní dopad na její život.

Pravidlo 1 - Dopřejme si čas a klid na jídlo
Základem úspěchu je vědomé jedení. Vypněte televizi, omezte šum z venčí a věnujte se pár minut jídlu. Vychutnejte si ho. Je důležité, aby si náš mozek uvědomil, že jíme. Takto eliminujeme nežádoucí chutě v následujících hodinách.

Pravidlo 2 - Pokud "ujedeme" a koupíme si "prasárnu", vychutnejme si ji!
Nejsme roboti, jsme lidi, kteří občas chybují. Dopřejme svým chuťovým buňkám občas to, na co máme chuť. Pokud ujedeme, je důležité si nic nevyčítat a ten čokoládový dort si do posledního sousta pořádně vychutnat.

Pravidlo 3 - Dopřej svému tělu opravdové jídlo
V obchodech na nás číhá spousta lákavých "minutek". Žijeme ve zrychlené době, dáváme přednost zpracovanému (nezdravému) jídlu, před skutečným jídlem. Zpracované potraviny se často tváří velice zdravě, ale nejsou. Zkusme si najít trochu času a co nejvíce vařit ze základních potravin, naše těla nám poděkují i skrze vnější vzhled.


Věřím, že byl článek ku prospěchu. Budu ráda, když se mnou budete sdílet své rady ohledně zdravého stravování. Připravuji druhý článek na podobné téma, kde probereme jídlo trochu podrobněji.

Komentáře

  1. Naozaj super tipy. :) Presne súhlasím s tým, že každý sme iný a u každého veci fungujú tak trochu po svojom. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky